Yhteysongelma: heikko videon laatu

Kuinka korjata katkonainen video tai keskeytynyt puhelu

Päivitetty yli viikko sitten

Saat hyvän videon laadun doxy.me-ohjelmistossa, kun sekä sinulla että potilaalla on hyvä Internet-yhteys ja luotettava laite. Doxy.me on vertaisvideoratkaisu, mikä tarkoittaa sitä, että kun videopuhelu käynnistyy, videon data siirtyy suoraan sinun ja potilaan välillä, ei palvelintemme kautta.

Vanhemmista laitteista tai heikoista Internet-yhteyksistä (kuten vähäisestä kaistanleveydestä) voi aheuta puhelun laadun heikkenemistä tai videon ja äänen katkoilua sinun ja potilaasi välillä.

Suorita diagnostinen testi

Jos videon laatu on heikko, sinun tai potilaan on suoritettava seuraavat diagnostiset testit:

Tee parannuksia

Jos vastaanotat heikkoja tuloksia diagnostisista testeistä, tässä muutamia vinkkejä, joita kaikki osallistujat voivat noudattaa parantaakseen videon laatua puhelun aikana:

• Käytä uudempaa ja nopeampaa tietokonetta - Videon lähettäminen ja vastaanottaminen edellyttävät tietokoneelta runsaasti tehoa. Vanhojen tai hitaiden tietokoneiden on vaikeampi käsitellä videoita, mikä voi aiheuttaa katkonaisuutta.

• Käynnistä tietokone uudelleen - Muut ohjelmistot voivat käyttää tietokoneen tehoa tai häiritä videota tai mikrofonia. Tietokoneen uudelleenkäynnistys varmistaa, että tietokone on valmiina videota varten.

• Sulje käyttämättömät sovellukset - Sulje taustasovellukset ja selainvälilehdet ennen istunnon aloittamista keventääksesi laitteen kuormitusta ja lisää tietokoneen käyttämää tehoa. Katkonainen videopuhelu voi johtua prosessorin ylikuormittumisesta, jos tietokone suorittaa useita tehtäviä samanaikaisesti. Tarkista asia avaamalla tehtävienhallinta Windows-laitteessa tai toiminnan seuranta macOS-käyttöjärjestelmässä. Tarkasta Prosessori-välilehti ja varmista että käytössä ei ole enempää kuin 85 %, sillä se voi aiheuttaa ongelmia.

• Vähennä videon laatua puhelun asetuksista - alhainen tarkkuus on paras vanhoja laitteita ja hitaita yhteyksiä käytettäessä.

• Siirry lähemmäs Wi-Fi-reititintä ja vaihda 5 GHz:n taajuuteen - se lisää laitteelle saatavilla olevan kaistanleveyden enimmäismäärää lyhyellä etäisyydellä.

• Yhdistä tietokone reitittimeen Ethernet-kaapelilla - se tarjoaa vakaimman yhteyden. Molempien osapuoten käytettävissä on oltava vähintään 750 kbps, jotta videopuheluun yhdistäminen onnistuu, ja suosittelemme 2 mbps, jolloin istunto on vakaampi.

• Sulje muut laitteet, jotka käyttävät samaa Wi-Fi-yhteyttä ja ohjelmat, jotka käyttävät runsaasti kaistanleveyttä (esimerkiksi Netflix/YouTube/Skype/FaceTime)

• Varmista, että reitittimen edessä ei ole fyysistä estettä ja eettei se ole poissa näkyvistä - Pidä reititin avoimessa tilassa, jolloin signaali on voimakkaampi. Joidenkin Wi-Fi-laajentimien tiedetään aiheuttavan kaistanleveyden ongelmia. Kokeile toista verkkoa.

• Poista alhaisen virrankulutuksen tila akkukäyttöisistä laitteista - Jotkut laitteet vähentävät toiminnallisuutta säästääkseen virtaa, kun akun lataus alittaa tietyn kynnysarvon. Tämä tunnetaan nimellä "alhaisen virrankulutuksen tila". Se voi aiheuttaa heikentynyttä suorituskykyä. Laitteen kytkeminen pistorasiaan auttaa.

Kuinka korjata katkonaisuus puhelun aikana

Toisinaan puhelua aloittaessa vakautuminen voi kestää jonkin aikaa. Sen pitäisi kestää enintään muutama minuutti.

Jos katkonaisuus tai huulten synkronointi viiveellä jatkuu tai tapahtuu satunnaisesti puhelun aikana, käynnistä puhelu uudelleen tai synkronoi video uudelleen (katso alta)

Kuinka synkronoida video uudelleen puhelun aikana:

1. Avaa Puhelun asetukset.

2. Valitse Käynnistä puhelu uudelleen videon synkronoimiseksi.

Lue lisää videon laadusta ja doxy.me-ohjelmiston käyttämästä tekniikasta.