Ääneen liittyvät ongelmat
Ääniongelma: mikrofoni ei toimi, potilas ei kuule minua

Potilaani ei kuule minua, kuinka voin korjata ongelman?

Päivitetty yli viikko sitten

Jos potilas ei kuule sinua, se voi johtua seuraavista syistä:

• Mikrofonisi ei toimi

• Hänen kaiuttimensa eivät toimi

Ensiksi, suorita doxybot-esipuhelun testi laitteessa varmistaaksesi, että mikrofoni on asetettu ja toiminnassa.

Pyydä myös potilasta suorittamaan doxybot-esipuhelun testi varmistaaksesi, että heidän kaiuttimensa toimivat. Lähetä potilaalle seuraava linkki: https://doxy.me/pre-call-test

Seuraavia voi kokeilla:

Päivitä selaimet
Toisinaan selain ei yhdistä kunnolla mikrofoniisi tai heidän kaiuttimiinsa. Käynnistä selain uudelleen ja pyydä potilasta tekemään samoin uuden yhteyden luomiseksi.

Ovatko kaiuttimet päällä?
Varmista, että potilas kuulee ääntä kaiuttimista. Jos heillä on käytössä kuulokkeet tai muut kaiuttimet, varmista, ettei ääni kuulu niistä. Vahvista, että ääni toimii pyytämällä häntä toistamaan videon.

Onko oikea mikrofoni ja kaiuttimet valittu?
Avaa doxy.me -laiteasetukset ennen puhelua tai sen aikana tarkistaaksesi, mitkä kaiuttimet ja mikrofoni on käytössä. Sekä sinun että potilaan on tarkistettava asia.

Onko sinulla mikrofoni?
Tietokoneessa ei välttämättä ole mikrofonia tai se ei ole kytketty tietokoneeseen tai päälle. Tarkista varmistaaksesi, että sinulla on toimiva mikrofoni.

Onko mikrofoni vaimennettu?
Jos sinulla on mikrofoni, jossa on paina vaimentaaksesi -painike, varmista että se ei ole päällä. Doxy.me-ohjelmistolla on myös oma vaimennuspainike, varmista, että se ei ole päällä.

Annoitko käyttöoikeuden mikrofoniin?
Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa doxy.me-ohjelmistoon, selain pyytää käyttöoikeutta mikrofoniin. Jos kielsit käyttöoikeuden, potilaasi eivät kuule sinua.

Käynnistä molemmat tietokoneet uudelleen
Toisinaan muut videokonferenssiohjelmat (kuten Skype, FaceTime) estävät mikrofonin tai kaiuttimien käytön. Käynnistä molemmat tietokoneet uudelleen ja yritä uudelleen.

Onko selain ajan tasalla?
Vanhentuneet selaimet voivat aiheuttaa ääniongelmia. Varmista, että sinulla on selaimen uusin versio.

Selainten vaihtaminen
Toisinaan selaimessa saattaa olla virhe. Kokeile auttaako toisen selaimen käyttö. Doxy.me toimii Chromella, Firefoxilla, Edgellä ja Safarilla.

Tarkista tietokoneen asetukset
Tietokoneen asetukset voivat estää mikrofonin jakamisen. Tarkista tietokoneen mikrofoniasetukset Windowsilla tai Macilla.

Tarkista virustorjunta, palomuuri tai vanhempien asetukset
Tietokoneessa voi olla asennettu virustorjunta, palomuuri tai vanhemmille tarkoitettu valvontaohjelmisto, jotka estävät mikrofonin käytön.